Veilige wachtwoorden
Deel 2

Jochen den Ouden, ethisch hacker uit Hardenberg vertelt in het tweede gedeelte van zijn blog op Cloud it Out over de veiligheid van wachtwoorden en hoe je dit proces extra kunt beveiligen door middel van Twee Traps verificatie, zoals inbegrepen bij Cloud it Out.

“We gaan nog een stapje verder. Want hoewel een sterk een wachtwoord een stuk veiliger werkt kan het nog altijd gestolen worden. Je moet je toch niet voorstellen dat iemand je bestanden op de cloud kan zien of aan de haal gaat met je Facebook pagina? Veel web applicaties (of apps op je telefoon) werken tegenwoordig met zowel een wachtwoord en een extra code die je bijvoorbeeld ontvangt op je telefoon. We noemen dit Two-Factor Authentication (Twee Traps). Je kunt het zo zien: het gaat om iets dat je kent (je wachtwoord) en iets dat je hebt (een programma op je telefoon dat een extra code ontvangt of bijvoorbeeld de reader van je bank).

 

Ben je bang dat je wachtwoord gestolen is en wellicht wordt misbruikt? Kijk eens op de website https://haveibeenpwned.com. Hier kun je door het ingeven van je gebruikersnaam een overzicht krijgen van websites die gehackt zijn geweest en waar jouw wachtwoord ook is verloren geraakt. Dit is een veilige website die wordt onderhouden door veiligheidsonderzoekers.”

 

Cloud it Out biedt door Twee Traps verificatie in combinatie met je eigen gekozen wachtwoord, altijd een veilige digitale omgeving.

 

Meer informatie over veiligheid omtrent wachtwoorden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0548-515446 of info@clouditout.nl.