Blijf veilig werken

8 februari 2022

Blijf veilig werken

Microsoft stopt 14 januari met de ondersteuning van Windows server 2008 (R2) en Windows 7. Dat betekent dat je 15 januari niet meer in kunt loggen op je computer of laptop met die software! Oké, dat is niet helemaal waar.
Blijf veilig werken | Cloud it Out

Het belang van up-to-date zijn!

Wanneer Microsoft stopt met de ondersteuning betekend dit dat er geen nieuwe updates meer worden geschreven die normaliter de systemen beveiligen. Nou hoeft dit helemaal niet zo erg te zijn, je kan er prima op blijven werken, jaren lang zelfs! Tenzij je graag verbinding hebt met Internet.

En laten we eerlijk zijn, een PC zonder internet is net alcoholvrij bier 😉

Virussen en malware hebben namelijk vrij spel op een systeem die niet up to date is. Je PC voorzien van een virusscanner kan ook niet veel meer doen als het besturingssysteem verouderd raakt.

Het is dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt! Als je (bedrijf) gebruik maakt van Windows 7 of Windows server 2008 dan zal je stappen moeten ondernemen!

Welke Windows versie heb ik?

Het is erg eenvoudig om er achter te komen welke Windows versie je hebt. je gaat naar de verkenner, klikt met je rechtermuisknop op “deze pc” of “deze computer” en vervolgens kies je voor eigenschappen. In dit venster zie je de Windows versie.

Als je gebruik maakt van Windows 8 of 10 dan hoef je niks te doen. Als je gebruik maakt van een eerdere Windows versie dan is het verstandig om actie te ondernemen!

Wat moet ik controleren?

Het is verstandig om naast je pc of laptop ook na te denken over andere apparaten in je netwerk die wellicht verouderd zijn
Denk hier bij aan: Servers, kassa’s, presentatie systemen, media spelers & Narrowcasting.
Kortom, alle apparaten die verbonden zijn met het netwerk dienen minimaal Windows 8 te hebben.

Windows 95

Blijf veilig werken | Cloud it Out

Windows 7

Blijf veilig werken | Cloud it Out

Windows 10

Blijf veilig werken | Cloud it Out

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Blijf veilig werken | Cloud it Out