Herken phishing! – Deel 3

3 februari 2022

Herken phishing! Deel 3

IT expert Jochen den Ouden vertelt in dit blog hoe je phishing herkent. Phishing is een veelvuldig voorkomende manier van oplichting die gericht is op elke doelgroep, waardoor iedereen (ongemerkt) het slachtoffer kan worden. Lees ook hoe Cloud it Out deze oplichting uitsluit!

Herken phishing! - Deel 3 | Cloud it Out
Herken phishing! - Deel 3 | Cloud it Out

“Hoe vaak krijg je phishmails? Dat zijn van die mails waarin gevraagd wordt om bijvoorbeeld je pincode van de bank te geven of een wachtwoord van een bepaalde site af te staan. Ze worden steeds beter helaas! Hoe herken je een zo’n phishingmail? Vaak beginnen ze met “Beste gebruiker”, “Geachte ontvanger” of “Beste klant”. Dit komt omdat de crimineel die hierachter zit je naam niet kent en enkel een mailadres heeft. Organisaties en bedrijven beginnen een mail altijd persoonlijker, vaak met je naam, achternaam en/of klantnummer. Een crimineel heeft deze data helemaal niet van jou. En daarnaast: een bank vraagt nooit om je pincode via de mail. Vaak zijn phishingmails ook dwingend van toon: je moet nu iets doen. En doe je het niet dan kost het geld. Vaak gaat het in dit soort gevallen dus om een kwaadaardige mail. Twijfel je toch? Bel dan de mailende partij op en ken je het echt niet gooi dan gewoon de mail weg. Klaar.

 

Let altijd op, op welke pagina je zit als je aan het browsen bent. De pagina moet naar het juiste adres verwijzen (controleer dat dus in de adresbalk). En zorg dat de pagina gebruikmaakt van https:// (zie je de s van secure?). Dat betekent dat de pagina je gegevens veilig zal versturen. In sommige browsers is dit een groen of grijs slotje.”

De diensten van Cloud it Out zijn voorzien van een geavanceerd spamfilter, waardoor phishing-mails niet in uw mailbox terechtkomen. Ons systeem signaleert en blokkeert phishing sites waar door u veel ellende bespaard blijft. Keerzijde hierin is dat u dan ook niet meer in aanmerking komt voor de erfenis van een Nigeriaanse prins.

Phishing kan dus iedereen overkomen. Wil jij verzekerd zijn van een veilige omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0548-515446 of info@clouditout.nl

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Herken phishing! - Deel 3 | Cloud it Out