Hoe werkt de Online Werkplek?

7 februari 2022

Hoe werkt de Online Werkplek?

Zelf werken we de hele dag in de Online Werkplek. Daarnaast helpen we andere bedrijven om “online te werken”. Af en toe vergeten wij wel eens dat er nog heel veel bedrijven in Nederland op een Nas of lokale server werken (Naar schatting 81%). Daarom leggen we in deze blog uit: Hoe werkt de Online Werkplek?

Geen zin in lezen? Onderaan op deze pagina staat in video die het in exact 68 seconden uitlegt!

Hoe werkt de Online Werkplek? | Cloud it Out
Hoe werkt de Online Werkplek? | Cloud it Out

De Basis

Wij werken met een 100% procent cloud oplossing. Dit betekend dat al je digitale handelingen op onze servers gebeuren. Dit gaat een stuk verder als data online opslaan of een hybride cloud oplossing. Of het nu gaat om het openen van Word bestanden, het beantwoorden van mail in Outlook, het gebruik van een (maatwerk) applicatie of het bekijken van video’s, alles kun je doen binnen de online werkplek. Dit betekend dat je 100% in een veilige omgeving werkt. Op deze manier kunnen we al je handelingen beveiligen en direct back-uppen, wel zo veilig!

Waarom is dit veiliger?

Data verlaat ons Datacentra niet!
Alle verwerkingen die jij uitvoert worden verwerkt op onze servers. Het enige wat jij als gebruiker binnenhaalt is Beeld. Het is een wat vreemd begrip maar je bent er zo aan gewend, want voor jou als gebruiker veranderd er eigenlijk niks. Je ziet gewoon jou bureaublad, programma’s, mapjes en netwerk schijven.

Dit betekend dat jij je laptop zonder problemen in de trein kan laten liggen! Daar staat namelijk geen data op of een programma wat jij graag gebruikt. Je hebt dus ook geen data lek, dit bespaard veel tijd en negatieve publiciteit. Daarnaast ben je ook ongelofelijk snel weer aan het werk! je kan namelijk vanaf elk willekeurig apparaat met internet weer verder werken.

Aanmelden

Onze dienst is apparaat onafhankelijk. Je kan inloggen vanaf een computer, laptop, tablet, en ga zo maar door. Het maakt verder niet uit welk besturingssysteem op het apparaat staat (Windows, Ios, Android etc). Overal ter wereld waar je internet hebt, kun je met onze online werkplek bij jou bestanden en applicaties.

Aanmelden bij de online werkplek gaat altijd via een veilige verbinding. Om er zeker van te zijn dat alleen JIJ bij JOUW data kan, kun je kosteloos gebruik maken van 2-weg verificatie. Je krijgt dan een melding op je mobiel die geaccepteerd moet worden

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Hoe werkt de Online Werkplek? | Cloud it Out