Klantinterview: Niels Perik van Onis Vastgoed

6 februari 2022

Klantinterview met Niels Perik eigenaar van Pebem vastgoed

Interview gehouden door Martin Ter Denge.

Perik: “Die jongens doen gewoon wat ze beloven. Niet meer en niet minder. Ze vallen je verder niet lastig met aanbiedingen of andere extra kostenposten. Gewoon veiligheid en zekerheid voor een vaste prijs. Dat is hun kracht.”

Klantinterview: Niels Perik van Onis Vastgoed | Cloud it Out

Rijssense kwaliteit

Een paar kenmerkende bedrijfspanden trekken de aandacht aan het einde van de Nijverdalseweg in Rijssen. Het voorlaatste pand torent met kop en schouders uit boven de rest. Het lijken eigenlijk twee panden die in elkaar zijn geschoven. Een wit gedeelte links, dat onderdak biedt aan verschillende kleinere bedrijven en een blauw gedeelte rechts, dat gebroederlijk een arm om de schouders van het witte slaat. Dit is het domein van Pebem Vastgoed, dat zelf kantoor houdt op de bovenste etage. Samen met verschillende gelieerde bedrijven ontwikkelen zij kantoorpanden, hotels en bedrijfspanden, meestal bestemd voor meerdere gebruikers. Zoals ook dit pand.

 

Rijssen is als een warm bad voor ze, vertelt financieel directeur Niels Perik van Pebem. Hij kan er maar moeilijk de vinger op leggen waarom, maar in de bouwwereld staat de naam Rijssen synoniem met degelijke kwaliteit. En daar wil je als vastgoedondernemer graag mee geassocieerd worden. Rijssen was dus een logische keuze.

“Maar we hebben ook panden in Den Haag, Zwolle en Meppel. En momenteel bouwen we een hotelruimte van 180 kamers op Vliegveld Eindhoven voor Holiday Inn. Samengevat zijn we nogal veel onderweg,” legt Perik uit. Dat is meteen een uitdaging. “Je wilt overal snel aanspraak op je server kunnen doen. Wij hadden er zelf een, maar die gaf steeds problemen. Inloggen ging moeilijk, de synchronisatie werkte niet optimaal. Soms was je gewoon een halve dag kwijt omdat de server tegenwerkte.” En dat is niet handig als je in een bouwoverleg of presentatie zit waar je mensen van je slagvaardigheid moet overtuigen.

Soepele overstap

Gelukkig deelt het vastgoedbedrijf het pand met verschillende huurders, zoals Uw Schilder. Tijdens een gesprek kwamen de serverproblemen ter sprake, waarna de heren van Uw Schilder direct de diensten van Cloud it Out aanraadden. Hij nodigde Cloud it Out uit en was al snel overtuigd. “Toch weer die Rijssense degelijkheid die me aansprak.” De overstap verliep soepel, weet Perik zich nog te herinneren. Binnen een paar dagen was het hele bedrijf over én gewend aan het systeem. “En het is toch wel een erg prettig idee dat alles driedubbel geback-upt staat op verschillende locaties en altijd goed bereikbaar is.” Perik: “Die jongens doen gewoon wat ze beloven. Niet meer en niet minder. Ze vallen je verder niet lastig met aanbiedingen of andere extra kostenposten. Gewoon veiligheid en zekerheid voor een vaste prijs. Dat is hun kracht.” Perik legt uit dat voor het onderhoud van de server regelmatig iemand van de vorige aanbieder moest komen, die dat allemaal extra in rekening bracht. “Bij Cloud it Out zit het bij de prijs inbegrepen. Ze zijn dan misschien niet de goedkoopste, maar het is een ijzersterke service en je weet dat je ieder moment voor de simpelste dingen bij ze terecht kunt.” Daarnaast hebben de heren van Cloud it Out een hoge gunfactor. “Ze hebben een goed verhaal en brengen het zonder omhaal van woorden.”
Klantinterview: Niels Perik van Onis Vastgoed | Cloud it Out

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Klantinterview: Niels Perik van Onis Vastgoed | Cloud it Out