Klantinterview: Jan Ligtenberg eigenaar van Uw Schilder

4 februari 2022

Klantinterview met Jan Ligtenberg eigenaar van Uw Schilder

Interview gehouden op 27 augustus 2019 door Martin Ter Denge.

Uw Schilder is Uw Partner op het gebied van beglazing, schilderwerk en wandafwerking. Circa 30 medewerkers van Uw Schilder werken al jaren voor Verenigingen van Eigenaren, woningbouwverenigingen, scholen en zorginstellingen. Een heus begrip in Rijssen en klant van het eerste uur bij Cloud it Out.

Cloud it Out goed uit de verf bij uw Schilder!

Uw Schilder begon ooit in Delden, in het pand van een voorgaand schildersbedrijf. Jan Ligtenberg uit Rijssen en Kaj Holtslag uit Brummen besloten om samen het mengstokje over te nemen en verder te gaan onder de naam Uw Schilder. Ondertussen begon de economische crisis. Oude Rijssense schildersnamen vielen een voor een om. Spijtig, maar een kans voor de beide heren, die daarop verhuisden naar een pand aan de Nijverdalseweg in Rijssen.

Uw Schilder levert zowel schilderwerk als glaswerk. Inmiddels schuiven ze aan tafel bij grotere bouwbedrijven en helpen ze meerdere woningbouwverenigingen om hun woningen energiezuiniger te maken. Daarnaast komen ze natuurlijk nog steeds graag bij particulieren over de vloer. Die wisselwerking vraagt om robuuste ICT-oplossingen die mee kunnen groeien.

Aanvankelijk werkten ze met een cloudopslag van een grote telecomaanbieder. Dat verliep stroef. “Voor back-ups moesten we steeds zelf contact opnemen,” vertelt Ligtenberg. “Dat schiet er gewoon wel eens bij in als je druk bent. En bij gebruikersproblemen kwamen ze graag even langs. Tegen een stevig uurtarief uiteraard.” Daarnaast zorgde een langzame verbinding dat bijvoorbeeld voortgangsfoto’s van de werken slecht werden gesynchroniseerd. “Er stonden vaak maar half ingeladen foto’s op de server. Daar hadden we niet veel aan.”

Klantinterview: Jan Ligtenberg eigenaar van Uw Schilder | Cloud it Out

Rijssense kwaliteit

Om problemen en kosten in de hand te houden, schakelden ze over naar een lokale server, die ze voor de gelegenheid aanschaften. Dat bleek op den duur een verplaatsing van het probleem. Na een tijdje was de server aan onderhoud en uitbreiding toe en ook de back-ups gingen nog steeds niet vanzelf. Als het bedrijf nieuwe pc’s aanschafte, kostte het steeds veel extra energie om die weer met de server te koppelen.

Dankzij de deelname aan een lokaal ondernemersevent kwam Cloud it Out in beeld bij Uw Schilder. “Ze boden volledige service onder een dak voor een vaste prijs,” legt Ligtenberg uit. “Ze hadden een hoge gunfactor en ze kwamen als geroepen.” Na een eerste kennismaking was Uw Schilder overtuigd. Daarna ging het snel. Binnen een weekend was het hele bedrijf overgezet. Ze hoefden er niet eens om te snipperen. En de eerste paar dagen stond Cloud it Out klaar om vragen te beantwoorden en de heren wegwijs te maken met het systeem.

Dual Security

Vooral over de dubbele beveiliging is Ligtenberg te spreken. “Het werkt super. Op je bureaublad klik je de app aan en in het welkomstscherm voer je je wachtwoord in.” Hij laat het scherm van zijn smartphone zien. Daar verschijnt ineens een melding in beeld. “Hier moet ik mijn vingerafdruk invoeren.” Hij legt zijn vinger op de knop van zijn telefoon. Als vanzelf opent de Cloud it Out-app verder op zijn pc. Met een paar klikken en tikken zit hij in het systeem. Een ander deel van de beveiliging is de bureaublad-app zelf. Die is alleen toegankelijk vanaf de apparaten waarop hij geïnstalleerd is. “Knappe jongen als je daarin weet in te breken,” glimlacht Ligtenberg.

Ook de back-ups en software-updates gaan nu vanzelf. Ze hoeven het systeem alleen maar te gebruiken. En als er iets is, kunnen ze altijd bellen. De service zit al bij de maandprijs in. “Gemak dient de mens, zet dat er maar in.”

Klantinterview: Jan Ligtenberg eigenaar van Uw Schilder | Cloud it Out

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Klantinterview: Jan Ligtenberg eigenaar van Uw Schilder | Cloud it Out