Office 365 vs Online Werkplek

Office 365 vs Online Werkplek

Op onze website vliegen deze termen om je oren alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om de verschillen tussen deze diensten in te zien. Cloud is toch cloud? Niet helemaal! In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren van Cloudwerken zodat jij nog beter kunt bepalen wat het beste bij je past! 

 

Soorten cloud

Er zijn veel soorten Clouddiensten. De Cloud is namelijk niks anders dan een online locatie voor een dienst of opslag. Erg bekende cloud diensten zijn bijvoorbeeld: Microsoft Office 365, Icloud, dropbox en Azure. Maar ook diensten zoals Netflix, Spotify en Internetbankieren zijn voorbeelden van clouddiensten. 

Cloud it Out focust zich op modern workspace (De moderne werkplek). Wij bieden 2 diensten die het voor medewerkers mogelijk maakt om makkelijk, veilig en snel in de cloud te werken. Dit doen wij met 2 diensten, namelijk: Werkplek 365 en de Online Werkplek

Office 365 vs Online Werkplek
Flexibele Werkplek

De verschillen

Lokaal of volledig cloud

Het grootste verschil tussen Werkplek 365 en de Online Werkplek is de wijze waarop je bestanden en software benaderd. Werkplek 365 maakt gebruik van de onlinediensten van Microsoft. Bestanden benader je online in een browser of synchroniseer je met een lokaal apparaat. Overige software staat op je pc of laptop. De Online Werkplek is een clouddienst waarbij je 100% in de cloud werkt. Zowel je data als je applicaties staan opgeslagen binnen onze datacenters in Nederland. Medewerkers kunnen altijd veilig werken, ongeacht het apparaat waarmee verbinding wordt gemaakt.

Veiligheid

Beide diensten zijn veilig en kunnen conform de AVG-regelgeving binnen het bedrijf worden ingericht. Dat wil niet zeggen dat ze allebei even veilig zijn. Office 365 staat namelijk toe dat bestanden lokaal gesynchroniseerd worden. Dit kun je uitschakelen maar voor veel toepassing is dit noodzakelijk om prettig te werken. Dit neemt gelijk ene risico met zich mee. Als een apparaat niet goed beveiligd is (of kan worden) dan is deze niet geschikt om data lokaal op te slaan. De Online Werkplek kent deze problemen niet, omdat er geen data lokaal opgeslagen wordt en alle handeling gebeurd in onze veilige datacenters.

Bereken je prijs in 5 minuten!

Benieuwd wat de Werkplek 365 of de Online Werkplek jouw organisatie gaat kosten? Kom er geheel vrijblijvend achter! Je ontvangt de prijsopgave in je mailbox.

Office 365 vs Online Werkplek | Cloud it Out

Office 365 vs Online Werkplek

Het volgende tabel beschrijft bondig de verschillen tussen Office 365 en de Online Werkplek.

Verschillen
per dienst
Werkplek 365
39,-
Online Werkplek
69 -
Volledig in de cloud
Inloggen vanaf elk apparaat
Dagelijkse back-ups
Outlook mailbox van 50 GB
Dataopslag in Nederland
Aantal GB dataopslag
1000 GB
Onbeperkt
Bedrijfssoftware in de Cloud
Soort Office pakket
Microsoft Office 365 Business
Microsoft Office standaard
Sharepoint, Onedrive & Teams
Virus en malware beveiliging
Beperkt

Welke dienst past bij welke organisatie?

Om erachter te komen welke clouddienst het beste bij de organisatie past is het verstandig om de IT behoefte goed in zicht te krijgen. Dit kan eenvoudig met de volgende vragen:

  • Hoeveel wordt er op afstand gewerkt?
  • Hoe behendig zijn de gebruikers met IT?
  • Wordt er gebruik gemaakt van maatwerk software?
  • Is er voldoende bandbreedte aanwezig op kantoor?
  • Ligt de voorkeur bij snelheid of veiligheid?
  • Wordt er gebruik gemaakt van grafische, virtuele of 3d applicaties? 

Juist in deze inventarisatie ligt onze meerwaarde. Tijdens onze vrijblijvende inventarisatie kunnen we je snel vertellen wat het beste bij je past. Daarnaast bieden we support zodat jij nooit meer gedoe hebt met IT! Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met een 9.5Volledig in de cloud:

Dit houdt in of al je werkzaamheden in de cloud gebeuren of alleen het opslaan van je data.

Inloggen vanaf elk apparaat:

Wil je met elk apparaat bij de cloud kunnen of vind je het prima dat het alleen beheerde apparaten betreft van jouw organisatie?

Dagelijkse back-ups:

Dat spreekt voor zich en is bij ons altijd de norm. Beide diensten worden volledig geback-upt. Naast data ook de mail, persoonlijke instellingen en voorkeuren. 

Outlook mailbox:

Beide diensten maken gebruik van Exchange. De online Werkplek hosten wij en Werkplek 365 wordt gehost door Microsoft. 

Data opslag in Nederland:

Dit is standaard bij onze Online Werkplek maar helaas niet mogelijk bij Werkplek 365 die gehost wordt door Microsoft.

Bedrijfssoftware in de Cloud:

Steeds meer software wordt standaard gehost vanuit de cloud. Toch zijn er veel pakketten die nog een lokale installatie vereisen. Dan is de Online Werkplek perfect voor jouw organisatie! 

Sharepoint, Onedrive & Teams:

Deze interessante diensten zijn standaard opgenomen binnen onze Werkplek 365. Vanwege de grafische impact zijn deze minder geschikt voor de Online Werkplek.

Virus en Malware beveiliging

Zowel Werkplek 365 als de Online Werkplek worden standaard geleverd met antivirus en Malware beveiliging. De Online Werkplek gaat hier wel een stuk verder in. Elke proces is staat namelijk op een Whitelist. Als het niet gedefinieerd is door Cloud it Out, dan kan het niet worden uitgevoerd en daardoor geen schade aanrichten!

Laat je vrijblijvend ondersteunen door onze CLOUD EXPERTS