Veilig mobiel internetten – Deel 4

4 februari 2022

Veilig mobiel internetten - Deel 4

In het vierde deel van de blog serie vertelt Jochen den Ouden hoe je veilig mobiel kunt internetten.

“Onderweg en toch internetten. We willen het allemaal, toch? Maar maak je dan ook gebruik van gratis open wifi netwerken? Doe dat liever niet. Deze zijn vaak onveilig en je weet niet wie er allemaal mee kan kijken. Maak liever gebruik van de hotspot van je telefoon om bijvoorbeeld te internetten of je cloud op te gaan op je laptop.

Veilig mobiel internetten - Deel 4 | Cloud it Out

Nog veiliger werken op wifi? Maak dan een Virtual Private Network aan. Zo’n VPN (de korte versie) is een veilig “tunnel” tussen jouw telefoon, tablet of computer en de rest van het internet. Het is lastig om mee te kijken omdat een VPN verbinding beveiligd is. Goede zijn bijvoorbeeld NorthVPN of PrivateInternetAccess. Ja, deze kosten wel wat geld maar ze zijn echt een stuk veiliger.”

Geen zin of technische kennis om een veiligere VPN verbinding aan te maken? Onze diensten zijn op alle (openbare) netwerken veilig toegankelijk. Doordat er geen directe bestandsoverdracht plaatsvindt, dit gebeurt altijd op onze servers dus in de cloud, kunnen derde partijen geen informatie kopiëren dan wel gebruiken! Zo werk je altijd en overal veilig, zonder gebruik te maken van een VPN verbinding!
Veilig mobiel internetten - Deel 4 | Cloud it Out

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.
Veilig mobiel internetten - Deel 4 | Cloud it Out