Veilige wachtwoorden – Deel 2

2 februari 2022

Veilige wachtwoorden - Deel 2

Jochen den Ouden, ethisch hacker uit Hardenberg vertelt in het tweede gedeelte van zijn blog op Cloud it Out over de veiligheid van wachtwoorden en hoe je dit proces extra kunt beveiligen door middel van Twee Traps verificatie, zoals inbegrepen bij Cloud it Out.

Veilige wachtwoorden - Deel 2 | Cloud it Out

Een stapje verder

“We gaan nog een stapje verder. Want hoewel een sterk een wachtwoord een stuk veiliger werkt kan het nog altijd gestolen worden. Je moet je toch niet voorstellen dat iemand je bestanden op de cloud kan zien of aan de haal gaat met je Facebook pagina? Veel web applicaties (of apps op je telefoon) werken tegenwoordig met zowel een wachtwoord en een extra code die je bijvoorbeeld ontvangt op je telefoon. We noemen dit Two-Factor Authentication (Twee Traps). Je kunt het zo zien: het gaat om iets dat je kent (je wachtwoord) en iets dat je hebt (een programma op je telefoon dat een extra code ontvangt of bijvoorbeeld de reader van je bank).

Ben je bang dat je wachtwoord gestolen is en wellicht wordt misbruikt? Kijk eens op de website van: Have i Been Powned. Hier kun je door het ingeven van je gebruikersnaam een overzicht krijgen van websites die gehackt zijn geweest en waar jouw wachtwoord ook is verloren geraakt. Dit is een veilige website die wordt onderhouden door veiligheidsonderzoekers.”

Cloud it Out biedt door Twee Traps verificatie in combinatie met je eigen gekozen wachtwoord, altijd een veilige digitale omgeving.

Meer informatie over veiligheid omtrent wachtwoorden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0548-515446 of info@clouditout.nl.

Veilige wachtwoorden - Deel 2 | Cloud it Out

Is cloud iets voor jou?

Wellicht is dit het moment om over te stappen naar de cloud. Dan hoef je zelf nooit meer na te denken over updates en werk je waarschijnlijk een stuk veiliger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Klanten beoordelen ons met een 9.5!

Veilige wachtwoorden - Deel 2 | Cloud it Out